Rijdende Rechter zoekt problemen en conflicten in Friesland

HILVERSUM – Voor zijn programma De Rijdende Rechter zoekt mr. John Reid nieuwe geschillen en zakelijke conflicten. In zijn wekelijkse programma (elke dinsdagavond op NPO 1) gaat mr. Reid langs bij Nederlanders die een conflict hebben met hun buren, de woningbouwvereniging of bijvoorbeeld hun gemeente, in heel Nederland. Zo was hij in de afgelopen seizoenen al een paar keer in Friesland.

“Als er een conflict is tussen twee partijen, dan ga ik met mijn team, altijd persoonlijk langs om zelf polshoogte te nemen”, aldus mr. Reid. “Met in dit team bijvoorbeeld iemand van het Kadaster, een geluidsdeskundige of een bouwdeskundige. Om zo een goed beeld te kunnen vormen wat er echt aan de hand is en hoe het op te lossen is volgens de wetgeving. En met De Rijdende Rechter komen we dan snel, en zonder kosten, tot een bindende uitspraak!”

Mr. John Reid is sinds 2016 de 'Rijdende Rechter'. In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om bindende beslissingen geeft. Dit kan alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan. Van deze regeling wordt in De Rijdende Rechter gebruik gemaakt. Zo kan het dus gebeuren dat mr. John Reid, die in het dagelijks leven kantonrechter is in Alkmaar, opeens recht spreekt in een café in Zuid-Limburg of een burenruzie in Leeuwarden beslecht.

Mensen die een conflict hebben en voor eens en altijd duidelijk willen hebben wie in zijn recht staat, kan zijn/haar conflict aanmelden via www.derijdenderechter.nl. De Rijdende Rechter, elke dinsdag, 22.20 uur op NPO 1

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *