Reiziger molesteert buschauffeur

HOLLUM – Met loeiende sirene ging de ambulance van Ameland naar een incident op het Jan Roepespad bij Boomhiemke. De politieauto kwam ook al aangesneld. Het was vanmorgen om een uur of elf toen een busreiziger in de bus op weg naar de boot het niet eens kon worden met de chauffeur van de Arriva-bus. De man werd zó boos dat hij de chauffeur uit zijn stoel trok terwijl de bus al reed. De bus had geen grote gang en hobbelde de bosjes in.

De zeventien, voornamelijk Duitse, passagiers raakten niet gewond, maar kwamen wel erg geschrokken uit de bus.

De 35-jarige man is aangehouden op verdenking van het mishandelen van de 55-jarige buschauffeur. De verdachte is een Nederlandse agent van politie die in zijn vrije tijd op het eiland verblijft. Hij is niet werkzaam in de regio Noord-Nederland.

Eerder op de ochtend is er tussen de twee een woordenwisseling geweest naar aanleiding van een verkeerssituatie met de bus, die door de verdachte als gevaarlijk werd gekwalificeerd.

Later in de ochtend zag hij de buschauffeur opnieuw. Bij een halte stapte hij in de bus en legitimeerde zich als politieman. Hierop ontstond een woordenwisseling waarbij de man de buschauffeur beetpakte en er een worsteling ontstond. Op dat moment begon de bus ook net te rijden. Omdat de chauffeur de bus niet direct meer kon laten stoppen, kwam deze langzaam rijdend in bosjes langs de weg tot stilstand. De chauffeur raakte licht gewond. Hij werkte zijn belager de bus uit en waarschuwde de politie.

De verdachte is aangehouden en op verdenking van mishandeling ingesloten. Nadat hij is gehoord is hij zaterdagavond weer in vrijheid gesteld. De buschauffeur deed aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *