Regio rondom Súd Ie start met marketing

METSLAWIER – Afgelopen maandagavond startten veertig betrokken bewoners, ondernemers en belangstellenden voor Café Veldzicht Metslawier met de marketing van het Súd Ie project. Vanwege de grote opkomst werd de bijeenkomst buiten gehouden, dit zorgde voor een bijzondere setting.

De regio tussen enerzijds het Dokkumer Grootdiep en de Waddenzee en anderzijds Dokkum en het Lauwersmeer mocht volgens de aanwezigen meer aandacht krijgen. Het Súd Ie project diende maandagavond als aanleiding om samen in gesprek te gaan over de zaken die het gebied uniek maken.

Inwoners van onder andere Morra, Metslawier, Dokkumer Nieuwe Zijlen, Dokkum, Oostrum, Oostmahorn en Anjum werden door eindverantwoordelijke Marcel Moerman van het programmabureau Súd Ie bijgepraat over de stand van zaken betreffende de lopende projecten. Denk hierbij aan de sluizen, bruggen, toeristische­­ overstappunten en het fietspad. ,,Het ene project is al bijna klaar, het andere project zit nog in de voorbereidingsfase.’’ Aldus Moerman. ,,Het is fijn om alles op een rijtje te zien. Dat geeft overzicht en nu is mijn kennis weer redelijk up-to-date,’’ aldus een inwoner van Dokkumer Nieuwe Zijlen.

Vervolgens werd er een toelichting gegeven over de mogelijkheden die de groeiende sector toerisme biedt. ‘’We willen geen massatoerisme, maar we willen wel graag faciliteiten in de dorpen behouden, met toerisme kan dat.’’ zo lichtte projectleider Elizabeth Pilat toe. Samen met Atsje Lettinga startten zij het proces om te komen tot een eenduidig verhaal. ,,Uit eerdere gesprekken in de regio blijkt dat ‘Leven met het water’ een kansrijk thema kan zijn. De terpen, dijken, de zee, het bijzondere landschap, de nautische historie; volgens de aanwezigen zijn dit mooie aanknopingspunten en sluiten ze aan bij de redenen waarom gasten hier komen: rust, ruimte en er is veel te ontdekken.

De meeste deelnemers denken graag verder mee over de mogelijkheden om dit thema uit te werken. 28 september is de volgende bijeenkomst in Oostrum (o.v.b.). In oktober starten de werkgroepen toerisme en bewoners. Iedereen is welkom. Aanmelden kan bij Elizabeth Pilat via info@pilatadvies.nl of 0647905036. Suggesties of tips kunnen ook naar haar worden gestuurd.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *