RSS
Zoeken

Regenboogviering in kerk

Geplaatst op: 13 juni 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

Hervormde kerk Hollum - Foto Persbureau Ameland

HOLLUM - Op zondag 16 juni is er een regenboogviering in de hervomde kerk in Hollum. De werkgroep Geloof en Homoseksualiteit Friesland en haar achterban is dan te gast. Die werkgroep heeft als doel om het klimaat voor homoseksuele mannen en vrouwen binnen de kerken te verbeteren. 

De werkgroep Geloof en Homoseksualiteit Friesland organiseert al 25 jaar roze vieringen in kerken waar hun achterban een veilige plek wordt geboden. Het is voor de eerste keer dat een zo'n dienst op een eiland plaatsvindt. De kerkenraad van de hervormde gemeente werkt mee aan de dienst vanuit de achtergrond van gastvrijheid. De kerk beseft tegelijkertijd dat de relatie tussen kerk en seksualiteit gevoelig ligt. De viering krijgt een Amelands karakter en de Amelander hervomden noemen het een regenboogviering. Een regenboog is een bijbels beeld dat bij het eiland past. Tevens staat het voor de veelkleurigheid aan achtergronden van alle mensen die de kerk bezoeken.

De hervomde gemeente werkt voor deze dienst samen met de andere kerken op het eiland. Verschillende Amelanders hebben inbreng. Het wordt een feestelijke dienst met een herkenbare liturgie. Het thema is Welkom!

lees hier Ameland vlagt in regenboogkleuren

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?