RSS
Zoeken

Ameland vlagt in regenboogkleuren

Geplaatst op: 11 januari 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

Gemeentehuis - Foto Persbureau Ameland

BALLUM – Gemeente Ameland vlagt met de regenboog. Ameland is een van de vele Nederlandse gemeenten die daarmee steun uitspreekt voor de LHBTQI+-gemeenschap. De vlag hangt als reactie op de Nashville-verklaring, waarin orthodox protestantse predikanten zich uitspreken tegen homoseksualiteit en transgenders.

LHBTQI+ is een afkortigenreeks die staat voor alle mogelijke varianten van seksuele voorkeur: lesbo, homo, hetero, bi, transgender, queer, in dubio of aseksueel. LHBTQI+ staat dus voor iedereen.

De Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) drukt en naait zich suf aan de regenboogvlaggen. De vraag is sinds de Nederlandse vertaling van de Amerikaanse Nashville-verklaring de ronde doet in Nederland, enorm gestegen. Gemeenten, kerken en particulieren bestellen er een en hangen de regenboogvlag in de mast om een statement te maken tegen die Nashville-verklaring.

De Nashville-verklaring zelf is géén reden om de vlag uit te steken. In de verklaring worden homoseksualiteit en transgender-identiteit afgewezen als 'onbijbels'. Bovendien wordt in deze verklaring gesteld dat getrouwe christenen hierover niet van mening mogen verschillen. Vele kerkelijke gemeenten in Nederland zijn het daar niet mee eens. De meeste kerken geloven dat God Zijn kinderen in al hun veelkleurigheid liefheeft en dat niemand de waarheid kan claimen als het gaat om Gods woord.

De meest gebruikte regenboogvlag bestaat uit zes banen: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Ook zijn er regenboogvlaggen van zeven banen met een extra lichtblauwe kleur.

Op Ameland vlaggen het gemeentehuis in Ballum, de kerken van Ameland en de Burgemeester Waldaschool in Nes.
Meer regenboogvlaggen gezien op Ameland? Geef ze door via CONTACT.

De regenboogvlag is via Bol.com te koop. Klik hier om hem te bekijken.

Herenwegkerk - Foto Persbureau AmelandClemenskerk - Foto Theo KiewietBWS - Foto Bernard Kamsma Twitter @BKamsmaHervormde kerk Ballum - Foto Theo Kiewiet

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?