RSS
Zoeken

Nicotineaanslag verwijderen

Geplaatst op: 12 januari 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

ZWOLLE - De Stentor besteed in een artikel royaal aandacht aan de plannen van Zwollenaar Taco Zandbergen. Hij wil De Welvaart in Hollum nieuw leven inblazen, maar gaat eerst de nicotineaanslag verwijseren. Zandbergen vraagt steunvan eilanders en gasten. Die kunnen nu alvast hun biertje betalen om er later aan te kunnen nippen in de gelagkamer aan de Burenlaan.

Janske Mollen van De Stentor schrijft: "Geboren in Ommen, wonend in Zwolle, werkzaam in Meppel. Maar eigenlijk is Ameland voor Taco Zandbergen (25) zijn thuis. En daar, in Hollum wil hij een speciaalbiercafé starten. ,,Het lijkt me heerlijk om op een eiland te wonen.” Maar dan moet ie eerst nog even 1,5 ton via crowdfunding binnenhalen.

Aan de Burenlaan in Hollum staat sinds 2011 café De Welvaart leeg. Gebouwd in 1662 als woning voor een commandeur van de walvisvaart. Het is al eens een herberg en een hotel geweest en in de laatste jaren, eigenlijk al vanaf de oorlog, deed het pand dienst als café. De leegstand en de oude staat van pand en interieur hebben wel een boost nodig, zegt Zandbergen. ,,Het pand is eerder wel gerenoveerd, maar er zit her en der wat vocht en er zijn wat dingen verrot", vertelt Zandbergen. ,,En er moet nicotine-aanslag verwijderd worden. Tja, dat mocht toen nog hè, binnen roken.”

⇒ Lees hier het hele bericht in De Stenor

koop via deze link een cadeaukaart voor een kopje koffie of biertje

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?