Reeverkeersborden van Hollumer

HOLLUM – De overstekende reeën hebben hun eigen verkeersbord op Ameland. Een prachtig vormgegeven ree staat op een waarschuwingsbord aan de Verbindingsweg buiten Hollum.

Bij Halfweg staat er nog één.

De borden waarschuwen voor overstekende reeën in het gebied ten westen en oosten van de Pietje Miedeweg. Daar willen de dieren vanuit de duinen nog wel eens de Verbindingsweg overgaan om in het land aan de zuidzijde te grazen.

Persbureau Ameland vroeg wie zo attent en zorgzaam was. Het leverde een reactie op:

De zelfgemaakte verkeersborden die langs de kant van de Verbindingsweg tussen Hollum en Ballum staan, zijn door Hollumer Fokke Polet geplaatst.

“Begin dit jaar zijn er drie reeën doodgereden,” vertelt Polet. “Nu met de nieuwe populatie zijn er al weer zeker tien reeën bij Halfweg gesignaleerd. De waarschuwingsborden van de gemeente laten te lang op zich wachten. Er is wel om gevraagd, maar dat moet dan eerst intern besproken worden. Aangezien er dan zo weer een aantal weken voorbij zijn, zonder dat er actie ondernomen wordt, heb ik uit voorzorg zelf maar borden gemaakt en geplaatst.”

De Hollumer hoopt dat de borden aanrijdingen van de reeën en ongelukken voor de weggebruikers voorkomen.“Ook omdat ik in de ploeg zit van de reewildspiegels, waar we er alles aan proberen te doen om aangereden reeën te voorkomen. Ik hoop dat de weggebruikers ook daadwerkelijk opletten en rustiger rijden op dat stuk zodat we een mooi aantal prachtige reeën op ons eiland houden.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *