Filmpjes kijken tot je groen ziet

GRONINGEN – Een letterbak vol natuurfilms te bekijken via je smartphone. Dat is het jaarverslag 2011 van Staatsbosbeheer. In 80 korte filmpjes te bekijken via QR-codes met bijna 100 posters op 13 grote treinstations, kies jij jouw favoriete natuuronderwerp. Boswachters vertellen hun verhaal van 2011:  (in de natuur) speurend naar de grote vijf wilde dieren van Nederland, over het droomeiland met de vuurtoren of over de grootste fan van de vossenwebcam in de Oostvaardersplassen. 80 korte filmpjes, gemakkelijk te bekijken via je smartphone of internet.

Alle filmpjes zijn door de boswachters zelf gemaakt. Puur en robuust en soms heel teder, zoals dat hoort in de natuur die Nederland rijk is. Het jaarverslag van Staatsbosbeheer was al een paar jaar volledig gedigitaliseerd. Door gebruik te maken van deze zelfgemaakte filmpjes over alle aspecten van het werk van een boswachter wil Staatsbosbeheer nog meer mensen de weg naar buiten wijzen. Bekijk de filmpjes en geef je mening. Of word fan van jouw mooiste natuurgebied via Facebook.

Staatsbosbeheer beheert 250.000 hectare natuur en landschap in en door heel Nederland, van de Biesbosch tot het Waddengebied. Van de Oostvaardersplassen tot het Zuid-Limburgse Mergelland. 92% van deze gebieden zijn toegankelijk voor publiek, maar ook als je er niet mag komen, kun je het nu toch beleven. Gewoon vanuit je luie stoel, picknickend in het park, op het terras of wachtend op de trein. De komende weken hangen er op 13 grote NS-stations posters die je op weg helpen om alle filmpjes te ontdekken. Met gebruik van QR-codes die je mobiele telefoon kan lezen als een barcode. Scan de code en je gaat direct naar het filmpje van jouw keuze. 

De 100 jaarverslagposters hangen in week 14 en week 16 op de volgende treinstations: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Arnhem, ’s-Hertogenbosch, Amersfoort, Zwolle, Groningen, Alkmaar, Maastricht en Leeuwarden. Daarna zijn de posters ook nog te vinden in de werkschuren, kantoren en buitencentra van Staatsbosbeheer. Via www.jaarverslagstaatsbosbeheer.nl blijft het beeldverslag met alle filmpjes de rest van het jaar te bekijken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *