Red de Hollandsche Zeilvloot

Geplaatst op: 08 juli 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

HARLINGEN - De Hollandsche Zeilvloot roept op de petitie te ondertekenen die de vloot kan helpen. Dit is wat de schippers van de Hollandsche Zeilvloot daarover schrijven: "Extra maatregelen van de regering zijn noodzakelijk om te voorkomen dat de Nederlandse historische zeilvloot voorgoed verdwijnt. Zij is van grote (cultuurhistorische en economische) waarde voor ons land, maar ook voor alle fans die jaarlijks meevaren. Daarom moeten we nu alle zeilen bijzetten! Met het tekenen van de petitie steunt u de 400 historische schepen die een noodsignaal willen afgeven."

De schippers van de zeilvloot, ondersteund door branchevereniging BBZ (zeil- en motorpassagiersvaart) en HISWA-RECRON, constateren dat Nederland de grootste, nog varende historische vloot ter wereld heeft. De sector heeft het momenteel heel moeilijk en verdwijnen van de sector dreigt. Veel schippers dreigen failliet te gaan. Het tweede pakket maatregelen van de regering is onvoldoende om te voorkomen dat de gehele historische zeilvloot voorgoed verdwijnt, zeggen de schippers. “Dit varend erfgoed mag niet ten onder gaan!”

Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, heeft inmiddels de Hollandsche Zeilvloot in Kampen bezocht en daar met schippers gesproken over de effecten van de corona maatregelen op het varend erfgoed. Zij besprak daar onder meer de mogelijkheden voor betrokkenen om een beroep te doen op de regelingen vanuit het kabinet.

Om de Hollandsche Zeilvaart te steunen is een petitie opgezet.

Dossier Corona
 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?