Red de Hollandsche Zeilvloot

HARLINGEN – De Hollandsche Zeilvloot roept op de petitie te ondertekenen die de vloot kan helpen. Dit is wat de schippers van de Hollandsche Zeilvloot daarover schrijven: "Extra maatregelen van de regering zijn noodzakelijk om te voorkomen dat de Nederlandse historische zeilvloot voorgoed verdwijnt. Zij is van grote (cultuurhistorische en economische) waarde voor ons land, maar ook voor alle fans die jaarlijks meevaren. Daarom moeten we nu alle zeilen bijzetten! Met het tekenen van de petitie steunt u de 400 historische schepen die een noodsignaal willen afgeven."

De schippers van de zeilvloot, ondersteund door branchevereniging BBZ (zeil- en motorpassagiersvaart) en HISWA-RECRON, constateren dat Nederland de grootste, nog varende historische vloot ter wereld heeft. De sector heeft het momenteel heel moeilijk en verdwijnen van de sector dreigt. Veel schippers dreigen failliet te gaan. Het tweede pakket maatregelen van de regering is onvoldoende om te voorkomen dat de gehele historische zeilvloot voorgoed verdwijnt, zeggen de schippers. “Dit varend erfgoed mag niet ten onder gaan!”

Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, heeft inmiddels de Hollandsche Zeilvloot in Kampen bezocht en daar met schippers gesproken over de effecten van de corona maatregelen op het varend erfgoed. Zij besprak daar onder meer de mogelijkheden voor betrokkenen om een beroep te doen op de regelingen vanuit het kabinet.

Om de Hollandsche Zeilvaart te steunen is een petitie opgezet.

Dossier Corona

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *