Recordweer – Weernieuws 14 september 2016

HOLLUM – Ook deze woensdag is een recordwarme dag. De hoogste maximumtemperatuur ooit gemeten op 14 september is tot nu toe in het jaar 1964 geweest, het werd toen 28,2 graden. Volgens MeteoGroup liepen de temperaturen vandaag op tot 31 graden in De Bilt.

Septemberrecords

Gisteren werden niet alleen dagrecords, maar zelfs maandrecords verbroken. Grote delen van Gelderland en Brabant hadden bijvoorbeeld de hoogste temperatuur ooit gemeten in de septembermaand. Ook vandaag is het stralend zonnig en loopt de temperatuur razendsnel op.

Aan zee tropennacht

Nergens in Nederland is er zo'n hoge septemberminimumtemperatuur gemeten als afgelopen nacht. De temperatuur bleef steken op 21,6 graden in Vlissingen. De uiteindelijke, officiële etmaalminimumtemperatuur kan pas aan het einde van deze dag worden vastgesteld. Het is echter nu al wel duidelijk dat het vorige record verbroken is. Dat stond namelijk op weerstation Beek bij Maastricht, met 20,9 graden. Dat laatste record werd behaald op 5 september in 1949.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *