1223 – Provence – van Luik via Metz en Nancy naar Dijon

HOLLUM – Nummer 1223 gaat over het vervolg van de reis naar de Provence in Frankrijk.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De reis naar de Provence gaat via Valkenburg in het puntje van Limburg naar Luik in België. Daarna wordt de tocht vervolgd door Luxemburg en langs de rivier de Moezel en de stad Metz. Voorbij Nancy ligt de tolweg, een snelweg die je laat opschieten en waar je een euro of wat tol voor moet betalen. Wie snel kilometers wil maken kiest voor de tolweg. Met een snelheid van 130 rij je dan door naar Dijon om daar de tolweg weer te verlaten. Het dorpje Malaucène in de Provence is nog niet bereikt. Net buiten Dijon ligt een fijn familiehotel waar eerst gegeten en overnacht gaat worden. Pas de volgende etappe zien we de Mont Ventoux."

⇒ lees hier nummer 1223 over het vervolg van de reis naar de Provence

⇒ lees hier nummer 1222 over de reis naar de Provence

⇒ lees hier nummer 1221 over de Turkije-deal

⇒ lees hier nummer 1220 over Migranteneiland Lesbos

⇒ lees hier nummer 1219 over Lesbos

⇒ lees hier nummer 1218 over Vlieland

⇒ lees hier nummer 1217 over Werelderfgoed Waddenzee

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *