Raymond Hendriks winnaar Ameland Open

HOLLUM – Raymond Hendriks is de winnaar van het Ameland Open golftoernooi. Hij won in de hoofdcategorie van 15 mededingers. Hendriks haalde zonder handicap verrekening 171 punten. Tweede werd Amelander Willem Kiewiet met een score van 181 en derde werd Amelander Hendrik Engels.

In de categorie met handicapverrekening won Malou Schuit en 146 punten. Tweede werd Jannie Zeeman die het parcours in 151 slagen rondde en derde werd Lusanne van der Meij. Ook in deze categorie deden de Amelanders het uitstekend. Vierde werd Sietske Engels-Faber en de vijfde plaats was voor Siebe Brouwer.

“Een heerlijk toernooi,” klinkt het in clubhuis Amjaad. Ook wedstrijdleider Henk Toutenhoofd is zeer tevreden over het twee daagse toernooi. “Het weer speelde mee en de baan lag er geweldig bij.” Hij geeft een compliment aan Hendrik Engels en zijn mannen van Golfbaan De Amelander Duinen.
Toutenhoofd was ook verheugd over de deelname van de Ierse vrienden. Des Kennedy, Glen Montgomery en Walter Townson vielen niet in de prijzen maar speelden een geweldig toernooi. De Ieren zijn zeer te spreken over de kwaliteit van de baan en ze spelen graag op Ameland. Het was hun derde jaar. Hun vriend John Joe Smyth, de winnaar van vorig jaar en het jaar daarvoor, moest net voor het toernooi afzeggen vanwege plotseling ziekenhuisbezoek van zijn vrouw. Hij hoopt er volgend jaar weer te zijn. De Ieren en de Ameland golfers zijn vrienden geworden tijdens een golftoernooi enkele jaren geleden in Portugal. Walter Townson werd geëerd en kreeg een lidmaatschap van golfvereniging Ameland voor het leven. “Because I am so old,” zegt hij, maar zijn leeftijd verraadt hij niet. Ze komen volgend jaar weer naar Ameland, weet Montgomery nu al.