Rondje Ameland 2009

HOLLUM – Rondje Ameland is niet zomaaar een wandeltocht. Meer dan 300 wandelaars vertrokken bij het krieken van de dag vanaf Ons Hol in Hollum. Bekende gezichten en nieuwkomers. Van de 301 deelnemers moesten slechts 4 afhaken. De overigen kwamen met al dan niet warm gelopen gewrichten over de finish. Eén wandelaar viel na de eindstreep flauw van uitputting.

"Met een groep rond het hele eiland lopen leek een aantal stamgasten van Steakhouse de Commandeur in Hollum wel wat," vertelt de website van Rondje Ameland.  "Het was 1995. Piet Ney was de aanstichter van dit sportieve evenement. Piet had dit rondje al meerdere keren volbracht, waarvan één keer alleen."

De totaal afgelegde afstand is 49,3 km. Aan het begin van de middag komen de eerste lopers aan op het Zwaneplein in Hollum.

Van de 301 en één deelnemers moesten 3 afhaken. De overigen kwamen met al dan niet warm gelopen gewrichten over de finish. Een wandelaar viel na de eindstreeep flauw van uitputting.

Het was een Rondje met prachtig en rustig weer. Slechts een paar spatjes regen in de eerste kwart van de tocht. De EHBO-ers hebben nauwelijks blaren hoeven prikken. Zij deden dan ook de suggestie om volgend jaar op de Kooi een hindernisbaan met waterbak in te lassen. Om toch wat te doen te krijgen.

De enige echte hindernis kwamen de wandelaars tegen op de oostkant van het eiland. Het strand was daar zacht, zodat ze zeker vier kilometer moesten ploegen.

Maar verder hoor je niks dan lof voor de organisatie. Volgend jaar weer!

In 2010 is Rondje Ameland op 5 juni.

>>> op YouTube Persbureau Ameland staan drie Rondje Ameland 2009 filmpjes

>>> hier staan ook foto's van vorige Rondjes

>>> lees hier over Rondje Ameland 2008

>>> lees hier over Rondje Ameland 2007

>>> lees hier over Rondje Ameland 2006

>>> lees hier over Rondje Ameland 2005

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *