Raadslid Van Heerde overleden

Geplaatst op: 11 maart 2023 - Categorie: Alles & Algemeen

Han van Heerde

NES - Han van Heerde, raadslid voor de partij van Ameland'82, is deze week overleden. De laatste raads- en raadscommissie-vergaderingen was Van Heerde afwezig en dat had alles te maken met zijn gezondheidssituatie.

Han van Heerde kwam eind jaren '90 voor het eerst op Ameland. Daarvoor had hij carrière gemaakt als manager en technisch specialist in uiteenlopende disciplines, in binnen- en buitenland. Hij en zijn toenmalige vrouw kregen twee kinderen en hij besloot zijn bedrijf op Ameland voort te zetten.

In 2006 werd hij gemeenteraadslid namens de fractie van Ameland´82. Vlak voor de verkiezingen van 2010 stapte Van Heerde op na een conflict met het partijbestuur over zijn plaats op de kandidatenlijst. Tussen 2006 en 2010 zat Van Heerde in de Eilander Raad en in de financiële Auditcommissie van de gemeente Ameland. Verder vertegenwoordigde hij de gemeente Ameland bij de aandeelhoudersvergaderingen van Kabelnoord.

Acht jaar bleef hij buiten de gemeentelijke politiek en voor de verkiezingen van 2018 was hij weer beschikbaar. Han van Heerde werd in dat verkiezingsjaar weer raadslid voor A'82, nadat nummer één Rudolf Teuben kenbaar maakte voorlopig niet beschikbaar te zijn. Teuben had zijn partij na een politiek roerige tijd zien kelderen van drie naar één zetel. Van Heerde kwam na die verkiezingen terug in de gemeenteraad en bestendigde zijn zetel bij de volgende van 2022.

Van Heerde had ook zitting in de werkgeverscommissie van de griffier, de financiële auditcommissie, de commissie Intern Toezicht Openbaar Onderwijs, de tijdelijke commissie voor de ambtswoning, de vertrouwenscommissie en de begeleidingscommissie van de Rekenkamercommissie de Waddeneilanden.

De gemeenteraad van Ameland verliest in hem een kundig en welbespraakt raadslid, die een compliment gaf als hij dat op z'n plaats vond, zaken uitspitte en onderzocht en met ter zake doende opmerkingen kwam. Han van Heerde zal gemist worden.

 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?