Laat een bloeiende herinnering achter

– IM – Iedereen op Ameland weet hoe belangrijk de toeristen voor het eiland zijn. Genieten van het wad, de duinen, stranden en de dorpen met veel oude huizen en kerken. Dan is het belangrijk om op te vallen tussen alle concurrentie. Wij beschrijven hier een aantal tips om een ‘bloeiende’ herinnering achter te laten!

Wanneer er weer een boot vol mensen naar het eiland komt zullen zij van tevoren op internet hebben gelezen wat er te doen is. De eerste online indruk moet op orde zijn om ze van het prachtige eiland te overtuigen. Een klassieke accommodatie uit de 18e eeuw maakt natuurlijk sowieso al indruk. Zorg voor up-to-date foto’s en beschrijf een aantal activiteiten en tips op jouw website.

Toeristen willen graag ontzorgd worden. De vraag is even tot hoever je hierin mee kunt en wilt gaan, natuurlijk. Het is raadzaam om samenwerkingen te zoeken. Samen staan je sterk. Zo kun je zorgen voor een inspiratiemap vol met leuke, unieke tips over wat er te doen is. Laat flyers drukken en vraag dat ook van ondernemers waar je mee samenwerkt. Gebruik eventueel kortingscodes of acties om mensen over de streep te trekken.

Maak het ontvangst op locatie persoonlijk. Vertel een stukje over jezelf, de accommodatie en de geschiedenis van het eiland. Geef nog wat adviezen om te doen, gebruik je inspiratiegids ter ondersteuning. Zeker in het geval van buitenlandse toeristen kan dit extra helpen wanneer deze in het Engels of Duits zijn vertaald bijvoorbeeld. Geef ook aan dat je ze kunt ontzorgen met praktische zaken, denk aan het regelen van een fietsverhuur (met mooie fietsroute), een unieke picknick aan het strand en meer van dat soort leuke extra’s.

Je wilt je gasten in positieve zin verrassen. Wanneer je op details kunt verrassen en inspireren zul je merken dat dit een groter effect heeft dan wanneer je de standaard activiteiten of service aanbiedt.

In het kader van iets nieuws kwamen we nog groeipapier tegen! Dit is een speciaal soort papier dat je na gebruik in de grond of in een pot kunt stoppen. Na een aantal dagen zullen de eerste zaadjes ontkiemen. Het papier is daarom uitermate geschikt als een ‘bloeiende’ herinnering aan Ameland! Wil jij ook groeipapier flyers bedrukken? Bekijk dan de website.

Kortom, probeer de mooie herinneringen die jij aan Ameland hebt eens samen te vatten. Kun je hier een activiteit of service van maken dan kan dat zakelijk gezien interessant zijn. Zeker wanneer je deze kunt uitbreiden met nog een dienst, activiteit of samenwerking. Vervolgens kun je de juiste mensen en materialen verzamelen om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Daag jezelf uit voor de volgende uitdaging!

 

– Ingezonden Mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *