Verplicht Energielabel voor recreatiewoningen

Geplaatst op: 12 maart 2023 - Categorie: Duurzaam & Milieu

VPVA

BALLUM - Per 1 januari 2024 dient een verhurend vakantiehuis geregistreerd te zijn met een Energielabel. VPVA (Vereniging van Particuliere eigenaren van Vakantiehuizen op Ameland) heeft voor haar leden inmiddels een bedrijf benaderd, die de opnames op Ameland kan uitvoeren, met als streefdatum uiterlijk 1 oktober 2023 te zijn afgerond.

Wat zijn de kosten?
Voor iedere woning kan een energielabel worden opgesteld, maar de variabelen zijn de oppervlakte en complexiteit van de vakantiewoning. Er kan een staffelprijs worden afgegeven wanneer er eigenaren zijn die meerdere woningen of gelijke woningen aanbieden, waarbij je kunt denken aan een vanaf tarief tussen €85 tot €200 incl. BTW.

Wanneer wordt deze uitgevoerd?
De opnames bestaan uit een ongeveer 45 minuten durend locatiebezoek en een binnen opname, waarin geprobeerd wordt dit zoveel mogelijk op de momenten van beschikbaarheid te doen. De wisseldagen lenen zich hier goed voor. Na opgave wordt de klant benaderd met een individueel voorstel en planningsvoorstel.

Bent u (nog) niet lid van de VPVA?
Niet-leden VPVA zal € 15 administratiekosten per aanmelding worden gevraagd.
Of word lid van de VPVA (ruim 200 leden). Dan kunnen wij ook uw belangen behartigen op verschillend gebied betreffende het toerisme op Ameland. De jaarlijkse lidmaatschapskosten voor VPVA bedraagt € 35 (Belangenbehartiging) + eenmalige inschrijfkosten € 10.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Wilt u gebruikmaken van deze eenmalige actie stuur dan een email aan: secretaris@ameland-site.nl (Anneke Nieboer), met vermelding van zowel uw adresgegevens en mobiele nummer als het adres van uw vakantieverblijf, waarna wij u over het verdere proces zullen informeren.

Uw aanmelding ontvangen wij graag uiterlijk 17 april a.s.
Heeft u nog vragen, zet deze dan op de mail.

Namens VPVA
Anneke Nieboer, secretaris
Email: secretaris@ameland-site.nl

Relevante dossiers: Ondernemend
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?