Verplicht Energielabel voor recreatiewoningen

BALLUM – Per 1 januari 2024 dient een verhurend vakantiehuis geregistreerd te zijn met een Energielabel. VPVA (Vereniging van Particuliere eigenaren van Vakantiehuizen op Ameland) heeft voor haar leden inmiddels een bedrijf benaderd, die de opnames op Ameland kan uitvoeren, met als streefdatum uiterlijk 1 oktober 2023 te zijn afgerond.

Wat zijn de kosten?

Voor iedere woning kan een energielabel worden opgesteld, maar de variabelen zijn de oppervlakte en complexiteit van de vakantiewoning. Er kan een staffelprijs worden afgegeven wanneer er eigenaren zijn die meerdere woningen of gelijke woningen aanbieden, waarbij je kunt denken aan een vanaf tarief tussen €85 tot €200 incl. BTW.

Wanneer wordt deze uitgevoerd?

De opnames bestaan uit een ongeveer 45 minuten durend locatiebezoek en een binnen opname, waarin geprobeerd wordt dit zoveel mogelijk op de momenten van beschikbaarheid te doen. De wisseldagen lenen zich hier goed voor. Na opgave wordt de klant benaderd met een individueel voorstel en planningsvoorstel.

Bent u (nog) niet lid van de VPVA?

Niet-leden VPVA zal € 15 administratiekosten per aanmelding worden gevraagd.

Of word lid van de VPVA (ruim 200 leden). Dan kunnen wij ook uw belangen behartigen op verschillend gebied betreffende het toerisme op Ameland. De jaarlijkse lidmaatschapskosten voor VPVA bedraagt € 35 (Belangenbehartiging) + eenmalige inschrijfkosten € 10.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Wilt u gebruikmaken van deze eenmalige actie stuur dan een email aan: secretaris@ameland-site.nl (Anneke Nieboer), met vermelding van zowel uw adresgegevens en mobiele nummer als het adres van uw vakantieverblijf, waarna wij u over het verdere proces zullen informeren.

Uw aanmelding ontvangen wij graag uiterlijk 17 april a.s.

Heeft u nog vragen, zet deze dan op de mail.

Namens VPVA

Anneke Nieboer, secretaris

Email: secretaris@ameland-site.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *