PvdA verbaasd over helikoptervluchten

LEEUWARDEN – De Friese PvdA Statenfractie is verbaasd over de toestemming voor helikoptervluchten naar de Waddeneilanden.

“Nu de bevoegdheid is overgegaan naar de provincie Fryslân lijkt alsof het slechts voldoen aan de milieuregels voldoende is om een ontheffing te verlenen. Er is onvoldoende duidelijk of andere belangen, zoals economische belangen, natuur en leefbaarheid voldoende zijn meegewogen in de ontheffing,” zegt Aafke Postma, woordvoerder milieu. De PvdA Steatefraksje heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Op Ameland heeft juist een Werkgroep Toekomstvisie Vliegveld een praatplan opgesteld om meer vliegverkeer naar het eiland te halen. Maandag 22 november debatteert de gemeenteraad over plaatsing van een ondergrondse brandstofopslagtank die de gemeente wil gaan exploiteren.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *