Vuurwerk in beslag genomen op veerboot

TERSCHELLING – De politie heeft donderdagmiddag op West Terschelling de eerste partij vuurwerk van dit jaar in beslag genomen. De agenten op het eiland hadden informatie gekregen dat een auto vol met vuurwerk onderweg was naar Terschelling. Hierop werd besloten om te gaan posten bij de terminal van de veerboot. Toen de betreffende auto de boot verliet, besloten de agenten de bestuurder en zijn voertuig te controleren. In de auto van de 37-jarige eilander vonden de agenten elf dozen met daarin ruim 190 kilo vuurwerk. De man werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau op de vaste wal. Het vuurwerk werd in beslag genomen. Het was de eerste keer dit jaar dat de politie Fryslân een grote partij vuurwerk in beslag nam.

Heeft u informatie over de opslag en/of verkoop van (illegaal) vuurwerk? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

Bron: Politie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *