Project Dijkverbetering Ameland zet hekken één dag open

NES – Op zaterdag 20 mei 2017 kunnen geïnteresseerden weer een deelnemende bouwplaats bezoeken tijdens de Dag van de Bouw. Aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma Drachten stelt tijdens deze dag van 10.00 tot 16.00 uur gedeeltes van het werkterrein open op de Waddenzeedijk van Ameland. Een uniek kijkje achter de hekken!

Programma Dag van de Bouw

Bezoekers kunnen op drie locaties terecht tijdens de Dag van de Bouw. De keet van de aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma Drachten aan de Veerweg, te Nes is toegankelijk. Er worden video's getoond van de werkzaamheden tot nu toe. Op het parkeerterrein bij de keet is er van alles te beleven voor kinderen; Zo is er een springkussen, kunnen ze vlaggetjes kleuren en mega bellen blazen. Dat maakt een bezoek aan de bouwplaats ook voor de allerkleinsten leuk!

Op de Oude Steiger, te Nes is de loslocatie van dichtbij te bewonderen. Daar worden enorme zeevaartschepen gelost met klei, menggranulaat en asfalt. Dumpertrucks rijden af en aan om het materiaal op de juiste plaats langs de dijk te brengen. Medewerkers van de aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma Drachten vertellen alles over het reilen en zeilen van deze loslocatie.

Bij de Burensteiger is een Waddenbalkon geplaatst waar het werk aan de dijk goed zichtbaar is. Er is een gedeelte op de dijk afgezet waar bezoekers even kunnen zitten en een ijsje kunnen eten. Vanaf dit punt worden dijkexcursies gegeven, verzorgd door het Natuurcentrum Ameland. Deze starten om 10.00 en 13.30 uur.. Ook de kinderen kunnen zich hier weer vermaken; er staat een grote dumpertruck waarop ze mogen zitten en ze kunnen hier schatgraven. Er zijn medewerkers aanwezig om uit te leggen hoe de dijk wordt versterkt en verbeterd.

Dijkverbetering Waddenzeedijk

In opdracht van Wetterskip Fryslân verbetert aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma Drachten de Waddenzeedijk op Ameland. De gehele dijk wordt versterkt en gemiddeld 35 cm verhoogd. Ook worden er vier duikers gebouwd. In 2015 zijn de werkzaamheden gestart en in juni 2018 moet het werk klaar zijn. De Amelanders hebben dan voor 50 jaar weer droge voeten.

lees hier over Dag van de Bouw

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *