Programma LF2018 op Ameland

LEEUWARDEN – Een groot deel van het programma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 is gepresenteerd. Leeuwarden en Fryslân staan een heel jaar in de schijnwerpers van heel Europa. Ameland staat dat jaar mee in het licht. Verschillende mienskip projecten vinden op en bij het eiland plaats. 

Ameland en LF2018

Voor Ameland staat het Sense of Place project Het Wad roept op de agenda. Het is van 30 april tot en met 31 december 2018 te bezoeken. Meer informatie over dit project volgt nog.

Ruben Smit laat zijn film ‘Wad, overleven op de grens van water en land’ zien.

Verder staan op Ameland het muziekspektakel De Hort Op en Hidde Dirks Kat 2018 op stapel.

Tijdens het LF2018 openingsweekend van 26 en 27 januari zijn alle musea in Frsylân open. Ook de Amelander musea doen mee. In januari wordt duidelijk welk museum van hoe laat tot hoe laat open is.

Ook komen er vier grote exposities in Museum Sorgdrager, Museum Swartwoude, Natuurcentrum Ameland en in het Maritiem Centrum Abraham Fock. Het overkoepelende thema is Hidde Dirks Kat.

bekijk ook de Startpagina Culturele Hoofdstad – elk Mienskip Project kan daar worden aangemeld

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *