Proeven van eigen Kunst voor Kinderen

HOLLUM – Grill – Bar – Eethuisje De Griffel in Hollum doet met nog drie Amelander restaurants mee aan Proeven van Kunst. Het menu wordt op een speciaal voor dit project vervaardigd bord geserveerd. Het leuke is dat je het onderbordbord na de maaltijd mee naar huis mag nemen. Kunstenares Tea Jellesma schilderde een mooi wadschap met daarop het profiel van Koningin Wilhelmina, de koningin die haar naam gaf aan de school waar nu De Griffel het eethuis heeft.
De Griffel koppelt de komende zes weken een sympathieke kinderactie aan het Proeven van kunst project. “De ouders kunnen onbezorgd genieten van een lekker etentje terwijl een juf van De Griffel de kinderen onder haar hoede neemt. Wanneer het eten klaar is gaan ze even aan tafel om vervolgens hun kunst af te maken bij juf. De ouders kunnen rustig uitbuiken of een nagerechtje bestellen, wat anders met kleine kinderen een hele klus is, “ vertelt Frank de Jong van De Griffel.
Iedere dag kunnen de kinderen met de juf een nieuw kunstwerk maken. Op maandag wordt dat een placemat. Andere dagen kan er op T-shirts geschilderd worden, kunnen de kinderen hun eigen bord beschilderen of worden er vakantieboekjes geverfd. De zomeractie is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. De knutselaars mogen hun werk mee naar huis nemen, zoals pappa en mamma hun onderbord van het Proeven van Kunst menu mee naar huis mogen nemen. “Hoera!! We gaan naar de leukste school van Nederland,” roepen de kinderen. Naar De Griffel gaan is in de zomervakantie zeker geen straf.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *