Prins Carlos komt naar Ameland

HOLLUM – Hij zou een jaar geleden al voet op Amelands bodem gezet hebben, maar toen ging het op het allerlaatste moment toch niet door. Prins Carlos de Bourbon de Parme komt op donderdag 10 december alsnog naar het eiland. 

Hoe laat de prins komt en wat precies het programma van de dag is wil gemeente Ameland niet prijsgeven. Ballum komt later met een verklaring, laat afdeling communicatie weten.

Vorig jaar zou de prins op 19 december naar het eiland komen om in het Natuurcentrum het startsein voor ‘Slimme Stroom Ameland’ in gang te zetten. Dat bezoek werd op het laatste moment afgezegd. Hij liet toen wel meteen weten later zeker nog een keer naar Ameland te komen. Dat later is morgen. De prins komt vooral om kennis te nemen van de duurzame projecten op Ameland. Prins Carlos de Bourbon de Parme is directeur van het INSID, Institute for Sustainable Innovation & Development.

Eén programmadonderdeel is bekend: de prins wil graag zichzelf als knaapje op het grote schilderij van Jan Kruis in het gemeentehuis zien. Hij is de oudste zoon van Carel Hugo van Bourbon-Parma en van prinses Irene. Op het muurbrede en hoge schilderij staat hij linksvoor, vlakbij zijn grootvader Bernhard.

En hoe spreek je een prins nu aan? Carlos is in Nederland volgens de wet Zijne Koninklijke Hoogheid Carlos prins de Bourbon de Parme, maar in het dagelijks gebruik wordt hij in Nederland kortweg prins Carlos genoemd.

⇒ lees hier over het schilderij van Jan Kruis

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *