Prentenboek Effefoetsie gaat op vakantie naar Ameland

TYNAARLO – Een nieuw prentenboek met Ameland in de hoofdrol. Effefoetsie is een kleurige loopvogel met een ster op zijn buik. Hij staat op rompertjes, bekers en nu in een echt prentenboek.

Effefoetsie gaat op vakantie naar Ameland en beleeft daar leuke avonturen. Maar o jee, wat moet Effefoetsie allemaal meenemen? Het benoemen van de spullen kan een leuk spel opleveren tussen voorlezer en kleuter. Voor de wat oudere kinderen staan er rekensommetjes op de bladzijden. Zo is bladzijde 2 de pagina van 5 minus 3.

Effefoetsie wil direct de boot op rennen maar…'Ho, ho', zegt de man van de kaartjes, 'Eerst een kaartje kopen en dan mag je de boot op'.

Hoe het allemaal afloopt en welke avonturen Effefoetsie beleeft lees je in het grote kleurrijke boek.

Effefoetise vaart met de Oerd naar het eiland, ontmoet Karel de zeemeeuw, ziet zeehonden en konijntjes en maakt kennis met een gul lachende kapitein. Het strand, de paardenreddingboot en de vuurtoren komen allemaal in het boek voor en de allermooiste tekening is die van het eiland tijdens zonsondergang.

Effefoetsie is het project van Linda Homan en Erwin van der Ploeg. Zij staan borg voor idee en tekst. Het lanceren van het boek en de bijbehorende website hadden ze graag met toeters en bellen gedaan, ze hadden graag voorleesmiddagen georganiseerd en waren graag met het boek onder de arm naar Ameland gegaan. Maar dat kan vanwege de coronacrisis nu even niet.

Maar het boek ligt er en is voor € 15,95 te koop via de webshop van www.effefoetsie.nl

Aan de verkooppunten op het eiland wordt gewerkt.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *