Pre-Premiere van de documentaire ‘Message on a Bottle’

DEN HAAG – Woensdagavond 5 oktober is de Pre-Premiere van de documentaire 'Message on a Bottle' in het OMNIVERSUM te Den Haag.

Plastic Soup Surfer VS Coca Cola

De film 'Message on a Bottle' is het verslag van de spectaculaire recordpoging van de Plastic Soup Surfer om de eerste te worden die op een draagvleugel-kitesurfboard dwars de Noordzee oversteekt naar Engeland (176km). Het surfboard is zelfgemaakt met zwerfafval en zijn doel: Ook statiegeld op kleine PET flesjes om zo deze stroom zwerfplastic naar zee te stoppen. De Plastic Soup Surfer neemt het daarmee op tegen de frisdrank industrie die al jaren trachten statiegeld geheel af te schaffen. Het wapen dat de Plastic Soup Surfer gebruikt is zijn surfboard.

40.000 handtekeningen

Het burgerinitiatief dat de Plastic Soup Surfer is gestart voor de uitbreiding van statiegeld heeft in de afgelopen drie weken meer dan 10.000 handtekeningen verzameld. Het voorstel zal in de Tweede Kamer behandeld worden als er 40.000 handtekeningen zijn verzameld – naar verwachting begin december. De komende verkiezingen kunnen daarbij voor extra momentum zorgen. Bij het opstellen van de petitie is samengewerkt me de specialisten op het gebied van statiegeld in Nederland. 

Pre-Premiere

De vertoning in het OMNIVERSUM is een maand voor de release van de film voor het grote publiek. Eind oktober pas zal de film zijn echte premiere beleven tijdens het Leiden International Film Festival waarna deze openbaar wordt. Belang van de documentaire is dat deze een breed aansprekend, spectaculair en emotioneel pleidooi is voor statiegeld.

De film is van regisseur Eelke Dekker die deze avond ook aanwezig is voor vragen.

⇒ lees hier meer over de Plastic Soup Surfer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *