Powerboatraces in Waddenzee uitgesteld

HARLINGEN – Ondanks groen licht van de Raad van State gaan de powerboatraces, die men op 5, 6 en 7 augustus 2011 in de Waddenzee nabij Den Helder wilde organiseren, niet door. De organiserende stichting heeft besloten de Grand Prix of the Sea door te schuiven naar 2012.

De Waddenvereniging is tevreden met deze uitkomst van het geschil rond de powerboatraces. “Er is nu tijd om een meer geschikte plek te zoeken voor deze activiteit en te voorkomen dat in de toekomst de rechter er weer aan te pas moet komen”, stelt Arjan Berkhuysen, directeur van de Waddenvereniging.

De Raad van State stelt dat bezwaarmakers Waddenvereniging en de Stichting Landschap Noord-Holland onvoldoende hebben aangetoond dat de powerboatraces duidelijk nadelige effecten op de natuurwaarden van de Waddenzee kunnen hebben. Ondanks deze voor de organisatoren gunstige uitspraak is toch besloten de powerboatraces in ieder geval een jaar uit te stellen. De organisatoren stellen door de procedures uiteindelijk te weinig tijd te hebben om de kwaliteit van het evenement te waarborgen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *