Positieve piek op Ameland

Geplaatst op: 15 februari 2022 - Categorie: Alles & Algemeen

Ameland en de positieve tests van de laatste vijf weken

HOLLUM - Ameland scoorde afgelopen dagen een positieve piek op het corona scorebord. Op 8 februari testten maar liefst 35 Amelanders positief, op 9 februari waren dat er 21, op 10 februari kwamen daar 22 bij, op 11 februari nog eens 15, op 12 februari plus 8 en 13 februari nog eens plus 11. De totaal score van positieve tests staat per 15 februari op maar liefst op 531. De score van een maand geleden, van 18 januari om precies te zijn, was 371. Het totaal aantal positieve tests had die dag net een klein piekje achter de rug. In een paar dagen tijd kwamen er toen 8 besmettingen bij. De piek van deze week is heel wat hoger. De totaaltelling van 531 is vanaf de eerste positieve test op Ameland, eind september 2020.

Coronamaatregelen
Op 15, 16 en 17 februari gelden de volgende coronamaatregeln:
→ lees ze hier

18 februari
Op 18 februari wordt het anders. Per vrijdag de 18e kan alles weer open in drie stappen.
Het aantal coronabesmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Dus Nederland gaat weer open. Alleen niet in een keer, maar in drie stappen. Het zijn wel grote stappen en we zetten ze snel achter elkaar.
→ lees er hier over

Handen wassen
Het virus is nog niet weg. Het blijft verstandig om u nog steeds aan de adviezen te houden die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, afstand houden of het dragen van een mondkapje op plekken waar het druk is, voldoende frisse lucht, regelmatig een zelftest doen, testen bij klachten en het halen van een vaccin of boosterprik.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?