Politie Ameland zoekt nepwapens

NES – De Amusementshal in Nes heeft enkele tientallen nepwapens verspreid, door ze als prijs weg te geven aan spelers die punten hadden vergaard op de toestellen in de hal. Nepwapens zijn in Nederland verboden. De wapens hebben balletjes als munitie. Passanten wordt schrik aangejaagd en de balletjes kunnen verwondingen in de vorm van blauwe plekken veroorzaken.

De nepwapens kwamen via een leverancier in Almelo uit Duitsland, schrijft het Friesch Dagblad vandaag in haar krant. Duitsland is minder streng op de nepwapens dan Nederland. Wie een nepwapen in het buitenland koopt en meeneemt naar Nederland begaat een misdrijf. Als je door de douane of politie gepakt wordt krijg je een fikse boete. Hetzelfde geldt voor aanschaffen via internet. De wapens worden volop aangeboden, in diverse soorten en maten, maar het in bezit hebben is in Nederland strafbaar.

Politie Ameland vraagt de nepwapenbezitters om ze in te leveren op het bureau, op Ameland of in de eigen woonplaats als het om vakantiegangers gaat. De prijswinnaars van de Amusementeshal krijgen geen bekeuring, heeft de politie beloofd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *