Plan plantsoentje Hollum helder

HOLLUM – De plannen voor de reconstructie van het Hollumer plantsoentje aan de Plantsoenstraat zijn een compilatie van de ingediende ideeën bij Dorpsbelang Hollum. Sommige plannen waren niet uitvoerbaar: te duur of vroegen te veel onderhoud. De ene Hollumer wilde op het driehoekje een fontein laten spuiten en verschillende dorpelingen opteerden voor een muziekkoepel. Die plannen haalden het niet. Het wordt een rustpunt in het midden van het dorp, met lei-iepen, een geelstenen muurtje, bankjes om op te verpozen en een mozaiek van steentjes van het Amelander wapen in het midden. Het monument van de drie schalken verplaatst van het midden naar een van de drie zijkanten. Het iepenhouten boegbeeld komt weer op zijn plek terug.

In het driehoekje is geen plaats voor een fietsenstalling: die is gesitueerd op het stukje tegenover de Walvisvaarder van Ameland.

Aannemer Spoelstra zit nu op de knieën voor de O.P.Lapstraat. Dit deel van de reconstructie is voor Sinterklaas zijn verjaardag klaar, is de verwachting. Zodra die herbestrating gedaan is, verhuizen de straters naar de Plantsoenstraat voor de inrichting van het plantsoentje.

Op dit moment is het daar een kaalgeslagen vlakte.

>>> lees hier over de vlag en het wapen en het rijmpje van de schalken

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *