Bouwbord bij Clemenskerk te Nes Ameland

NES – Op donderdag 25 juni werd bij de, op 5 februari 2013 afgebrande, Clemenskerk te Nes Ameland het bouw bord ten behoeve van de herbouw van de kerk onthuld. Na de onthulling was er een bijeenkomst voor de leden van de St. Clemensparochie. In deze bijeenkomst werden de parochianen bij te praten over de stand van zaken en het te informeren over het ontwerp van het interieur. Het interieurontwerp is nagenoeg gereed en zal tijdens de eerste bouwfase afgerond worden.

Betreffende de bouw zelf kan gemeld worden dat het werk binnenkort aan de Friso Restauratie Leeuwarden gegund zal worden. Op dit moment wordt het laatste benodigde budget gegenereerd en dienen er nog enige formaliteiten afgehandeld te worden. Bij de onthulling van het bouwbord vonden verder geen officiële plechtigheden plaats vinden.

Kort na de start van de herbouw zal een “eerste” steenlegging plaats vinden. Hier zal extra aandacht gegeven worden aan de herbouw van de Clemenskerk. Dit zal dan ook de formele start van de bouwwerkzaamheden zijn.

Bron: Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen in Friesland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *