Pieterburen heeft geld nodig

PIETERBUREN – Deze winter zijn er naast de huilers ook al weer 191 longwormpatiënten bij Zeehondencrèche Pieterburen binnengebracht. Dat is ruim 41% meer dan in dezelfde periode vorig jaar! En nog steeds komen er wekelijks dieren binnen.

Longwormpatiënten hebben wormen in de longen waardoor zij zo weinig zuurstof kunnen opnemen dat ze niet meer naar vis kunnen duiken. Uiteindelijk spoelen ze vermagerd en verzwakt aan en sterven een moeilijke dood als ze niet op tijd worden gevonden. Gelukkig kunnen we de veel van deze zeehonden met goede zorg, medicatie en voeding een uitstekende tweede kans bieden.

De opvang van een zeehond kost gemiddeld € 3.000 kost. Met zoveel extra zeehonden in de crèche kan Pieterburen de zorg met alles wat daarbij komt kijken niet meer betalen. Dieren laten liggen en langzaam laten doodgaan is voor de crèche geen optie. Directeur Niek Kuizenga: “Al onze reserves zijn inmiddels uitgeput vandaar deze noodkreet. Wilt u ons helpen door eenmalig één van onderstaande zeehonden symbolisch te adopteren? Zo kunt u op een heel directe manier bijdragen aan hun herstel. Omdat wij dit jaar 45 jaar bestaan hebben wij het bedrag voor een symbolische adoptie voor deze noodoproep verlaagd van € 50 naar € 45.

Natuurlijk kunt u ook altijd een extra bijdrage storten op NL19INGB0000008020. Alles is welkom. Heel veel dank namens de zeehonden!”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *