Piet Paulusma en het Klimaatstraatfeest

BUREN – Piet Paulusma hield dinsdag 21 oktober zijn weerpraatje vanuit Buren en maakte reclame voor het Klimaatstraatfeest.
Met het Nationale Klimaatstraatfeest viert heel Nederland feest voor een beter klimaat. Honderden straten gaan de komende maanden aan de slag om energie te besparen, geld te verdienen én klimaatpunten te scoren. Piet Paulusma bezoekt elke week een straat die meedoet met het Klimaatstraatfeest.

Op 16 mei 2009 krijgt een straat een straatfeest cadeau: met feestpakket en feestbudget van max. 500 euro voor lekker eten en drinken. En de allerbeste straat krijgt het Superstraatfeest, met een fantastisch live optreden van een bekende artiest. Straten kunnen zich opgeven via de website www.klimaatstraatfeest.nl

Onder de vlag van de HIER Klimaatcampagne zetten  meer dan 40 maatschappelijke organisaties, van het Wereld Natuur Fonds tot het Rode Kruis, zich in voor de leukste en gezelligste groene campagne die Nederland ooit heeft gezien. Het belangrijke gemeenschappelijke doel is om in heel Nederland extra energie te besparen.
Voor Buren schrijft Johan Kiewiet,  lid van het Duurzaam Ameland team, zijn Strandweg in. Hij heeft in zijn huis alle lampen vervangen voor superzuinige led-lampen en Kiewiet stimuleert zijn buurtgenotern hetzelfde te doen.

Over een half jaar is duidelijk of de Strandweg in Buren het Klimaatstraatfeest heeft gewonnen.

Het weerpraatje van dindag 21 oktober vanuit Buren.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *