Piet heeft Strandweerapp

Duimpje opHARLINGEN – Piet Paulusma heeft op 48 plaatsen langs de Noordzeekust meetkastjes geplaatst. Strandbezoekers kunnen via een speciale app de resultaten van deze metingen bekijken. De weerman uit Friesland besloot hiertoe naar aanleiding van de roep van strandtenthouders om meer betrouwbare weersvoorspellingen.

Strandweerapp

Langs de kust – van Terneuzen tot Groningen – zijn volgens het artikel op 48 plaatsen meetkastjes opgehangen. Via de strandweerapp kunnen potentiële strandbezoekers de temperatuur, de windkracht, de uv-straling en de neerslag aflezen.

De Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzeestrand noemt de app in het artikel ‘een uitkomst’ en verwacht dat recreanten zich komende zomer minder snel laten ontmoedigen door een voorspelde regenbui.

>>> lees hier over Piet Paulusma op Ameland

>>> download hier de Ameland Actueel iPhone app

>>> laadt hier de m.site voor alle andere smartphones met nieuws, agenda en locaties van Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *