Pierelijn stopt: nu Opstapper

BALLUM – De Pierelijn, met vervoer naar Dokkum, stopt per 1 januari 2014.

De bereikbaarheid van de veerdam in Holwerd is verbeterd met een nieuwe service waarmee naar Dokkum gereisd kan worden: de Opstapper. Daarnaast gaat de bus naar Groningen vaker rijden en stopt die voortaan ook in Dokkum. Gezien deze ontwikkelingen hebben Pasana Sionsberg en de gemeente Ameland besloten om de pierelijn niet langer te ondersteunen. De pierelijn verdwijnt per 1 januari 2014.

De Opstapper

In Noordoost Fryslân is per 15 december 2013 een nieuwe opzet van de Opstapper ingevoerd waarbij een aantal AdverterenOpstapperlijnen zijn ingesteld. Het idee van de Opstapper is dat ook de kleinere plaatsen in de provincie Fryslân met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. Het gaat hierbij in eerste instantie om een proefproject voor een periode van een jaar. Een van de buslijnen (560) gaat van Dokkum naar Holwerd en terug. Voor de Opstapper moet net als bij de Pierelijn vooraf worden gereserveerd. Dit kan op de volgende manieren:

Tel.: 0800 – 280 28 03 (gratis)

Sms: 0800 – 280 28 03

E-mail: centrale@ltctaxi.nl

Het tarief is € 2,50 per persoon voor vervoer naar de Sionsberg en het busstation van Dokkum. Kijk voor de dienstregeling op www.9292.nl of www.arriva.nl/fryslan.

Bus naar Groningen en Dokkum

Het was al een tijdje mogelijk om met de bus van Holwerd naar Groningen te rijden. Vanaf 5 januari 2014 wordt de dienstregeling uitgebreid en stopt de bus, lijn 163, ook in Dokkum. Er wordt aangesloten op de boten die om 13:30 en 19:30 van Holwerd vertrekken. Voor meer informatie kijkt u op http://www.qbuzz.nl/GD/lijn/g163/1/20140112.

Boot

Voor zowel de Opstapper als de Qbuzz naar Dokkum en Groningen geldt dat ze in een dienstregeling rijden en niet altijd op de boot kunnen wachten bij vertraging.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *