Perspectief zingt Messiah in Hollum

HEERENVEEN – In de aanloop naar Pasen zingt het Heerenveense koor Perspectief op zondagochtend 7 april de Messiah van het wereldberoemde Oslo Gospel Choir in de Nederlands Hervormde Kerk in Hollum. Het wordt een afwisselende dienst, waarin gospel en hedendaagse muziek, stemmige en up-tempo nummers over het leven van Jezus Christus vertellen. Daar tussendoor zijn teksten geweven die de verbinding met het nu leggen, met de actualiteit en het leven van alledag.

De oorspronkelijke Messiah, zoals gecomponeerd door de leider van het Oslo Gospel Choir Tore W. Aas, kent 29 nummers. In overleg met de uitgever van de Messiah, zijn veertien nummers geselecteerd, om tot een evenwichtig programma te komen. Sommige liederen nodigen uit tot meezingen. 

De dienst begint om 9.30 uur en is toegankelijk voor iedereen die met een muzikale belevenis naar Pasen wil toeleven.

Perspectief

Het koor Perspectief bestaat al ruim twintig jaar. Met ruim zestig enthousiaste leden, is het koor verbonden aan de Protestante Gemeente Trinitas in Heerenveen en staat onder leiding van dirigent John Verrijk. In 2017 vierde het koor zijn twintigjarig jubileum. Eerdere projecten trokken vele bezoekers, zoals de musical Noömi in 2009 en Grenzeloos in 2017.

Via oud-Heerenvener Frits Hartmann, die de laatste jaren aan de Nederlands Hervormde gemeente op Ameland is verbonden als pastoraal medewerker, werd Perspectief uitgenodigd om de Messiah op Ameland te komen uitvoeren.

Sing-in met Top-2000-tintje

Op zaterdagmiddag 6 april om 16 uur verleent Perspectief medewerking aan de sing-in in De Plaats in Hollum. Er worden nummers gezongen uit de Top-2000, als de psalmen van nu, met teksten over geloof, hoop en liefde. Natuurlijk kan er ook meegezongen worden. Ook het repertoire uit Ameland Zingt krijgt een plek in deze gezellige sing-in met nazit.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *