Penningmeester Clemensparochie verdacht

NES – De penningmeester van de Sint Clemensparochie wordt verdacht van verduistering van 35.000 tot 40.000 euro. Begin maart kwam het aan het licht en op 10 maart deed de secretaris van het parochiebestuur aangifte. Zowel de politie als het bisdom Groningen-Leeuwarden onderzoekt momenteel hoe het heeft kunnen gebeuren en waar het geld is gebleven. Omrop Fryslân komt vandaag met het nieuws naar buiten. Hoor hier een geluidsfragment.

De penningmeester is ontslagen.

Het geld dat is ingezameld voor de herbouw van de afgebrande kerk staat op een aparte rekening. Dat is er nog. Op de rekening van het herstelfonds stond eind december een bedrag van bijna 70.000 euro.

Voor de herbouw van de kerk moesten de stukken op tafel komen en toen werd duidelijk dat het financieel verslag ontbrak. De voormalige penningmeester en zijn vrouw zaten zondag nog in de kerk.

Vanmorgen, aan het eind van de ochtend, heeft de man (of iemand namens hem) het geld weer teruggestort op de rekening van de kerk. Het onderzoek naar de handelswijze van de penningmeester gaat gewoon door.

>>> lees hier diverse artikelen over de kerk op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *