Paul van Erkelens herbenoemd als dijkgraaf Wetterskip Fryslân

LEEUWARDEN – Dijkgraaf ir. Paul van Erkelens van Wetterskip Fryslân wordt met ingang van 1 januari 2016 herbenoemd voor een periode van zes jaar. Van Erkelens is sinds 2004 dijkgraaf van Wetterskip Fryslân. Het waterschap verzorgt het waterbeheer in Fryslân en het Groninger Westerkwartier.

Van Erkelens werd in september van dit jaar voorgedragen voor herbenoeming door een vertrouwenscommissie uit het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân. De commissie vindt dat Van Erkelens de afgelopen twaalf jaar goed heeft gefunctioneerd en zich steeds heeft aangepast aan de veranderende opgaven en vragen vanuit de samenleving en de organisatie. De commissie heeft er alle vertrouwen in dat hij dat ook de komende jaren zal doen.

De herbenoeming is deze week bekendgemaakt door de minister van Infrastructuur & Milieu namens de Kroon. John Jorritsma, commissaris van de Koning in Fryslân, zal Paul van Erkelens in februari opnieuw als dijkgraaf beëdigen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *