Parkeerterrein op dijk bezet

BALLUM – Het parkeerterrein onder aan de dijk bij Nes kan de komende jaren niet gebruikt worden door particulieren. Eigenaar Wetterskip Fryslân heeft het terrein zelf in gebruik voor de duur van het werk aan de dijk. Ondermeer het dijkinformatiecentrum staat daar.

Gatso Lamsma, raadslid van ABA, vraagt in de raadscommissievergadering van 11 mei of er niet een alternatief parkeerterrein kan worden gevonden, want de automobilisten gaan nu op het gras parkeren en kijken of er een plekje is bij de haven.

Wethouder P-zaken Nico Oud legt uit dat de gemeente geen alternatieve locatie beschikbaar heeft, er is domweg niet een stuk grond dat voor een paar jaar als parkeerterrein kan worden ingericht. Men zal op de geeigende parkeerterreinen een plekje moeten zoeken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *