Paradoop burgemeester De Hoop

HOLLUM – Het was zijn eerste sprong uit een vliegtuig en hij vond het "Fantastisch!" Burgemeester Albert de Hoop was een van de deelnemers aan de parademonstratie boven het badstrand bij Hollum op zaterdagavond tegen zonsondergang. Een beetje doof van het gebulder in zijn oren en met de afdruk van de beschermende bril nog in de wangen, geniet de burgemeester na van zijn afdaling aan een parachute en perfecte landing in het strandzand van 'zijn' eiland. De burgemeester wordt op het strand enthousiast begroet door zijn vrouw Ingrid Magré. Trots is ze op haar kerel die uit een vliegtuig durft te springen. Albert de Hoop maakte de sprong met duosprongmaster Danny Vink van Paracentrum Ameland. 

Bijna honderd mannen en vrouwen sprongen uit een vliegtuigje en landden op het badstrand voor het strandpaviljoen. De springers kwamen er speciaal voor naar het eiland uit Teuge en Texel. De vliegtuigjes stegen op vanaf het vliegveld in Ballum en dropten de mensen op zo'n drie kilometer hoogte boven het strand. De oudste springer was 74 jaar: hij was meteen ook de meest ervaren springer. Enkelen maakten hun tweeduizendste sprong en er was een familiesprong: vader, moeder en dochter maakten gedrieën de afdaling naar het zand. Tegen een spectaculaire lucht van buien op afstand en een fenomenale ondergaande zon – de mooiste zonsondergang van Nederland weet Beachclub The Sunset – hadden de springers en het publiek het niet beter kunnen treffen. 

>>> meer foto's volgen op de website Waddenpost die komende week open gaat

>>> lees hier meer over de burgemeester van Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *