Paddenschermen bij paal 3

HOLLUM – Bij paal 3, ter hoogte van de oude boorlocatie die nu wordt afgebroken, staan paddenschermen in het landschap. Het zijn zwarte kunststoffen stroken van enkele toentallen cintimeters hoog. Medewerkers van Natuurcentrum Ameland legden de schermen in augustus 2016 aan voor de NAM, om de rugstreeppadden uit het gebied rondom de oude boorlocatie te weren.

In het natte gebied leven veel rugstreeppadden en dat is een soort waar je rekening mee moet houden als mensen gaan graven. Het weggraven van de NAM-locatie is zo'n activiteit. De padden trekken in de herfst omhoog en graven holletjes in het zand om te overwinteren. Het scherm moet voorkomen dat padden dit doen in het gebied waar gewerkt wordt aan het verwijderen van de oude boorlocatie. De locatie zou al eerder worden opgeruimd maar gebeurt nu in de winter van 2018 – 2019. In november 2018 werd met de voorbereidingen aangevangen en in december begonnen de zwaardere werkzaamheden bij de boorput. De paddenschermen blijven zolang staan.

Dossier Aardgaswinning

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *