Pad vliegveld nog niet zeker

BALLUM – Ameland gaat het vliegveld aanpakken. De nieuwe tankinstallatie staat er al, er komt een nieuwe weg en een nieuw heliplatform. Dat zijn noodzakelijke aanpassingen vanwege de grotere SAR-helikopters die er gaan komen. Het plan van de opknapbeurt van het veld bij Ballum voorziet ook in een verharde weg voor het voertuig met lier van de zweefclub. De weg moet 18.750 euro kosten. Raadslid Irma Marinus (PvdA) vindt dat de gemeente daar geen geld in moet steken. Dat is een zaak van het zweefvliegtuigbedrijf, meent de fractie. Piet IJnsen van Algemeen Belang Ameland valt haar bij. Raadslid Theo Faber (CDA) benadrukt de urgentie van de weg. Net als het heli-platform is het een noodzakelijke aanpassing, meent hij. Het terrein wordt nu vaak kapot gereden en dat brengt ook kosten met zich mee. “Wij willen het vliegveld openhouden, daar horen voorzieningen bij.” De CDA-fractie vindt het juist sympathiek dat de zweefvliegclub meebetaalt aan de weg.

De raad besluit uiteindelijk dat ze de weg voor de zweefvliegclub schrapt. De gemeenteraad vergadert daar in commissieverband nog eens over. Het komt op de eerstvolgende vergadering op de agenda.

InfoNu

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *