Geel Wit verliest geflatteerd

HARLINGEN – Geel Wit heeft de uitwedstrijd tegen Harlingen geflatteerd met 5-2 verloren. Een kwartier voor tijd kwamen de Amelanders op gelijke hoogte, maar in de slotfase sloeg Harlingen nog drie keer toe.

Het veld op het Balkland was droog, maar er stond een harde wind en de regen kwam bij bakken uit de lucht.

Geel Wit begon tegen de wind in, maar had toch het beste van het spel. Het was enigszins tegen de verhouding dat Harlingen na 35 minuten spelen op voorsprong kwam. Een hoge bal werd door de verdediging van Geel Wit verkeerd beoordeeld, waarvan Barry Hamstra profiteerde.

In de 38ste minuut had Bente Bonthuis de gelijkmaker op de schoen, doch hij schoot over. Even later dacht Lars Brouwer de gelijkmaker te hebben gescoord, maar het was scheidsrechter Modderman ontgaan dat de bal de lijn had gepasseerd. Meteen daarna veroverde Lars Brouwer, speelde Danny Metz aan, die kapte een man uit en schoot prima in, 1-1.

Harlingen begon iets agressiever aan de tweede helft, de beste kansen waren echter voor Geel Wit. Keeper Robin Wagenaar ranselde een bal van Lars Brouwer uit en doel en een vliegend schot van diezelfde Lars Brouwer werd door een speler op de lijn gestopt, in de rebound schoot Jordi Metz over. Daarna was er een kans voor Hein Mosterman, maar hij schoot recht op de keeper af.

Aan de andere kant kreeg Harlingen een kans toen Lukas Mollema de bal verspeelde, via de paal belandde het leer in de handen van Pieter Oene Smit.

In de 70ste minuut nam Harlingen weer de leiding. Met een streep verdween de bal in de verste bovenhoek: 2-1. Dankzij een cadeautje kwam Geel Wit vijf minuten later weer op gelijke hoogte. Een terugspeelbal op de keeper rolde langzaam over de achterlijn: 2-2.

Meteen daarna had Harlingen de fout hersteld en stond de thuisclub weer op voorsprong toen de verdediging van Geel Wit een Harlinger de kans gaf om in te koppen. Vijf minuten voor tijd knalde Barry Hamstra raak in de korte hoek en in de laatste minuut werd het zelfs 5-2.

,,Zeer geflatteerd, met name in de eerste helft was Geel Wit de beter voetballende ploeg’’, vond trainer Kees Slotemaker, wiens contract met een jaar is verlengd.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit, Maurits Metz (Martijn de Jong), Lukas Mollema, Frank Beijaard, Theodoor Molenaar, Bente Bonthuis (Robin Metz), Paul van der Wal, Jordi Metz, Siard Bonthuis (Hein Mosterman, 46), Danny Metz, Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar

Overige uitslag:

Holwerd A1-Geel Wit A1  2-2

 >>> lees hier over Voetballen op Ameland

Ameland Actueel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *