Paardenreddingboot Ameland vaart uit

HOLLUM – Vandaag is het weer zo’n dag, een dag dat de paardenreddingboot wordt gelanceerd. Tien paarden trekken de strandreddingboot naar het Suudwest, het strand ten zuidwesten van Hollum, en daar trekken acht paarden de boot in zee.

Wie het nog nooit gezien heeft moet het beslist een keer meemaken. Om 13.30 start de karavaan bij het boothuis aan de Oranjeweg in Hollum.

In de samenstelling van de paarden, voerlui en de walploeg is de laatste tijd wat verschuiving geweest. Er is afscheid genomen en er is welkom geheten. Voerman Theo de Boer heeft zijn reddingbootzweep aan de wilgen gehangen en Pieter de Boer mende op de dag dat deze foto’s zijn genomen (22 februari 2014) de paarden van zijn oom Theo. Walbaas Pieter de Boer werd daarmee voerman, wat hij overigens wel vaker deed als invaller van Theo de Boer. Douwe Bakker werd ook van walbaas voerman en Sander Engels is een nieuw lid van de walploeg. Bakker ment de paarden van Piet of Theo IJnsen. De gebroeders IJnsen leveren vier paarden voor het reddingbootspan. Op 22 februari waren Theo IJnsen en Douwe Bakkers de menners van deze vier.

Stichting Paardenreddingboot heet nieuwe aanwas van harte welkom om al dan niet natuurlijk verloop bij de voerlui met paarden, de walploeg en misschien ook de bemanning op te kunnen opvangen. Pieter Kanger heeft zich al aangemeld als aspirant lid van de walploeg en misschien zijn er nog wel meer mannen en vrouwen die mee willen werken om de paardenreddingboot in stand te houden. De stichting is ook altijd op zoek naar collectanten, vrijwilligers die ansichtkaarten verkopen op het strand en geld ophalen om de demonstraties mogelijk te maken. De kosten voor instandhouding van de paardenreddingboot zijn hoog. Donateurs zijn daarom van harte welkom en vakbekwame mensen, neem bijvoorbeeld een wagenmaker, ook.

>>> lees hier ook over de Paardenreddingboot van Ameland

>>> bekijk hier de website vn de Fotograaf

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *