Paal 3 een jaar later

Geplaatst op: 08 januari 2020 - Categorie: Duurzaam & Milieu

HOLLUM - Een jaar geleden verdween een deel van de NAM-boorlocatie in zee en met die locatie ook veel vervuilde grond. Daarna werd in sneltreinvaart de oude boorput gesaneerd. Bekijk het filmpje van de situatie ter hoogte van paal 3 een jaar na deze calamiteit. De duinen zijn geheel verdwenen.

Er is rigoureus ingegrepen door de mens, op deze hoek van het eiland, in eerste instantie door de sanering van de oude boorlocatie. Die vroeg onorthodoxe maatregelen, met zandzakken en een stalen damwand en al. Verder is er in 2019 een grote zandsuppletie geweest en ligt er een bult zand als depot voor de nog uit te voeren saneringen in het binnenduin. Het valt allemaal nog steeds onder dynamisch kustbeheer, dat op een natuurlijke wijze meebewegen met de dynamiek inhoudt. Als veiligheid in het geding komt grijpt Rijkswaterstaat in en dat is afgelopen jaar grootschalig gebeurd.

Bekijk ook de filmpjes van een jaar geleden, van de zandzakken, de stalen damwand, de saneringswerkzaamheden, de vervuilde stortplaatsen en de verandering van het gebied door ingrijpen van mens en natuur.

Dossier Aardgaswinning op Ameland

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?