Paal 15 op Ameland geschreven

BRUMMEN – Vijftien vrouwen schreven op Ameland 15 verhalen en Droomvallei Uitgeverij maakte er Paal 15 van. Bestsellerauteur Marelle Boersma reikte de eerste Waddenbundel uit aan filmmaker Ruben Smit van de film WAD.

De Waddeneilanden zijn ook de inspiratiebron geweest voor 15 schrijvers die ieder voor zich een motivatie hadden om een verhaal over dit werelderfgoed te schrijven. Marelle Boersma: ‘Ik vind het geweldig dat ik de eerste Waddenbundel mag overhandigen aan Ruben Smit die de puurheid van de Wadden zo prachtig in beeld heeft gebracht. De liefde voor de Wadden spat van het beeld af en met diezelfde liefde en passie hebben 15 schrijvers gewerkt aan de totstandkoming van de verhalenbundel Paal 15.’

Het idee voor deze bundel is ontstaan op de veranda van de Portugese quinta van bestsellerauteur Marelle Boersma. Zij deelde haar initiatief in haar netwerk en binnen drie dagen was het team van schrijvers compleet. Vijftien vrouwen gingen half juni de uitdaging aan om in een tijdsbestek van 5 dagen een plot te bedenken en dit uit te werken tot een intrigerend kort verhaal. Tijdens een midweek op Ameland smeedde Boersma de groep om tot een goed geolied team en zijn er 15 prachtige verhalen ontstaan waarin de specifieke sfeer van de Wadden goed tot uitdrukking komt.

Marelle Boersma: ‘Ik ben er trots op dat mijn initiatief zo omarmd is. Nu ligt er een bundel Waddenverhalen over het gebied waar we allemaal een beetje verliefd op zijn geworden. Vandaar dat we graag een deel van de opbrengst van de boekverkoop aan de Waddenvereniging doneren.’ Paal 15 kost € 12,50.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *