PA schaalt af

HOLLUM – Persbureau Ameland schaalt af. Dat maakt de eigenaar van het persbureau vandaag bekend. De website blijft actief, er blijft gepubliceerd worden en toch verandert er iets, laat Jeanet de Jong van PA weten.

Jeanet de Jong: "Ja, PA schaalt af. Persbureau Ameland is nu 18 jaar actief, heeft sinds 2004 het nieuws achterna gejaagd, verslag gedaan van politiek en cultureel Ameland, publiceerde nieuws van bedrijven en interviewde menig getalenteerde Amelander en eilanders met een mooi verhaal. Ik ben inmiddels 66 jaar en ontvang over een paar maanden mijn AOW en dat betekent een financiële basis waardoor het tijdrovendste deel van het publiceren, het jagen op nieuwswaardige actualiteiten, niet meer koste wat kost hoeft. Ik heb het al die jaren met groot plezier gedaan, al zaten er ook wel eens minne elementen aan het werk. Altijd 'aan' staan, ook in het weekend paraat moeten zijn, vijandigheid; het zijn de minder plezierige kanten waar ik nooit voor ben weggelopen en die gelukkig al die jaren werden overvleugeld door de positieve kanten: het plezier van het doen, lezers die laten weten je werk te waarderen, lezers die blij zijn dat je bovenop de actualiteit zit.

Het is nu tijd voor pensioen. Niet een tijd van niets doen, dat zult u op deze website wel ontwaren. Ik blijf publiceren, columns schrijven en de website met meer over Ameland vullen, maar ik zal niet meer op eigen initiatief achter feiten en gebeurtenissen aanjagen. Dat zal in ieder geval niet meer vanzelfsprekend zijn. Of ik de politiek blijf volgen valt nog te bezien; afgelopen weken kon ik niet anders dan een pauze inlassen. Bedrijven, verenigingen en evenementen organisaties kunnen nog altijd op publicatie van hun nieuws rekenen, al zal dat iets meer communicatie van de organisaties zelf vragen. Zij kunnen hun kopij opsturen, zodat ik het geredigeerd op de site van PA kan plaatsen. 

Het archief van Persbureau Ameland blijft bestaan en dat archief zal aangroeien zolang ik plezier haal uit schrijven. Het Ameland Boeken blog is een nieuwe liefhebberij en daar gaan we fijn mee verder. Het Verhalenpad van Hidde Kat en de Bunkerexcursies lopen lekker, net als het hier en daar vertellen van verhalen over Ameland. Daarnaast staan er weer nieuwe uitgaven stapel. Genoeg te doen, maar het nieuwsjagen wordt wat minder."

→ bekijk hier het Ameland Boeken blog

→ lees hier over het Verhalenpad van Hidde Kat

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *