Overstroming.nl

HOLLUM – Waddenpost is een platform waar op gepubliceerd kan worden door heel veel mensen. Heb jij iets dat je de moeite waard vindt om te posten, dan kan dat. Een van de laatste bijdragen is van Waddenposter Jinke. Zij verdiepte zich in het overstromingsgevaar van Ameland. Lees hier een deel van haar publicatie en lees het hele stuk op Waddenpost.

Verontrustend? Lees het maar eens!

"Op overstroomik.nl kun je zien hoe hoog het water na een dijkdoorbraak bij jou komt. Er is enige moed voor nodig om daar je postcode in te typen, want de conclusie kan heel vervelend en ingrijpend zijn. Zo blijkt dat in het gebied 9161CW bij een maximale waterhoogte het grootste deel onder loopt. In het noordwesten van Ameland zullen alleen de Hollumer duinen – als die er nog staan – de zee trotseren. De rest komt in het ergste geval een meter onder water te staan. ''Jouw locatie ligt op een Waddeneiland. Je kunt het eiland waarschijnlijk niet vóór de doorbraak verlaten. De capaciteit van de veerponden is beperkt en varen is vanwege de extreme winden zeer gevaarlijk'', klinkt het onheilspellend."

 lees hier het hele stuk van Waddenposter Jinke

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *