Overhandiging petitie voor houtstook

DEN HAAG – Houtstokers in Nederland hebben massaal gehoor gegeven aan het ondertekenen van een petitie voor verantwoorde houtstook. Voorzitter Tjeerd de Groot van de Kamercommissie IenW ontving op 15 november 26.500 steunbetuigingen. De overhandiging vond plaats in Den Haag door Nanno Bolt en Ed de Jong, bestuursleden van Stichting De Groene Stoker. De consumentenstichting vertegenwoordigt de belangen van stokers uit heel Nederland die zich inzetten voor verantwoorde houtstook.

De Groene Stoker maakt zich sterk om verantwoord te blijven stoken. De stichting geeft tips en adviezen voor verantwoord stoken via een kenniscentrum op haar website. Helaas zijn er nog teveel consumenten die op een verkeerde manier vuur stoken, waardoor zij worden gezien als onruststokers. Onnodig vindt Nanno Bolt: “Deze petitie aan Tjeerd de Groot is een signaal van tienduizenden gepassioneerde stokers die graag op een verantwoorde manier genieten van houtvuur. De warmte en sfeer van het houtstoken draagt direct bij aan hun welzijn”.

Bron De Groene Stoker

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *