Over Zonkracht

HOLLUM – De zon is heerlijk, levert licht, warmte en geeft ons vitamine D. Toch zit er een keerzijde aan die zon; hij levert uv-straling, die de huid kan doen verbranden. Vooral bij een hoog zonkrachtcijfer is het oppassen geblazen.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Zonwarmte op je huid voelen, dat is wat we over het algemeen heerlijk vinden en niet voor niets reizen velen naar een zonnige bestemming om tijdens de vakantie eens lekker bij te tanken. Zonwarmte geeft een gevoel van welbehagen en het is een bron van vitamine D. Met het zonlicht dringt ook ultraviolette straling (uv-straling) door en een teveel aan uv-straling is niet goed voor de huid. Het kan zelfs tot huidkanker leiden. Organisaties die het weer voorspellen en informatie geven over weerfenomenen houden zich ook bezig met de zonkracht en samen met gezondheidsorganisaties geven ze advies over wat te doen bij welke zonkracht. Met de uv-index is te meten hoe lang je in de zon kunt liggen zonder te verbranden. De factor van je zonnebrandcrème speelt daarbij een belangrijke rol."

⇒ lees hier het artikel over Zonkracht

⇒ lees hier het artikel over Vertellen

⇒ lees hier het artikel over Samsø

⇒ lees hier het artikel over Morgenster

⇒ lees hier het artikel over Wereldverteldag

⇒ lees hier het artikel over Kamishibai

⇒ lees hier het artikel over Helgoland

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *