Krediet voor De Stelp

BALLUM – Het college vraagt een krediet voor De Nieuwe Stelp van acht ton. Daarmee zit De Nieuwe Stelp al op een miljoen nog voor er een schep in de grond is gezet. Het geld wordt besteed aan voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van de bouw van het zorgcomplex aan de Oranjeweg, naast de sporthal en ontmoetingscentrum Ons Hol. Architecten van ’19 Het Atelier’ storten zich voor 652.700 euro op het ontwerp van de ouderenzorgvoorziening. Vanavond discussieert de raadscommissie over het collegevoorstel.

In mei vorig jaar stemde de raad unaniem in met nieuwbouw van De Stelp op de locatie naast Ons Hol van Sociaal Cultureel Werk Ameland. De raad gaf daarmee het college van burgemeester en wethouders mandaat om de definitie- en ontwerpfase te starten. Dat heeft het college voortvarend opgepakt met het opstellen van een schetsontwerp voor het plangebied, na diverse bijeenkomsten met belanghebbenden over wat voor faciliteiten het gebouw en de naaste omgeving moeten krijgen.

Zorgaanbieder Kwadrant gaat de voorziening zeker 20 jaar van de gemeente huren en de huidige locatie De Stelp aan de Hidde Dirks Katstraat wordt verkocht aan de gemeente. Zo spraken Kwadrant en gemeente Ameland het op 19 december 2018 af.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *