RSS
Zoeken

Over Wereldverteldag

Geplaatst op: 08 maart 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Vertellen is fantastisch, je kunt er wereldreizen, reizen in de tijd en reizen in jezelf mee maken. Op 20 maart, de dag van de verkiezingen in 2019, is het Wereldverteldag. Over de hele wereld worden grote en kleine vertelevenementen gehouden. Ook op Ameland? Hou de vertelagenda maar in de gaten.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Elk jaar rond het begin van het voorjaar wordt de Wereldverteldag georganiseerd. Het is een wereldwijde viering van het vertellen en de traditie van de orale overlevering. Op de Wereldverteldag vertellen mensen elkaar, op het moment dat de zon loodrecht boven de evenaar staat, verhalen. Dat moment op of rond 20 maart luidt tevens het begin van de lente in voor het noordelijk halfrond en de herfst voor het zuidelijk halfrond. Als de ene helft van de wereld slaapt, vertelt de andere helft. De Wereldverteldag heeft elk jaar een thema."

⇒ lees hier het artikel over Wereldverteldag

⇒ lees hier het artikel over Kamishibai

⇒ lees hier het artikel over Helgoland

⇒ lees hier het artikel over Expeditie Robinson 2019

⇒ lees hier het artikel over Kallemooi

⇒ lees hier het artikel over Sint Piter en Swarte Pyt

⇒ lees hier het artikel over PLN

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?